Sorin Grindeanu acuză Primăria Timişoara de stoparea unor proiecte mari de infrastructură rutieră

Sorin Grindeanu (Inquam Photos George Călin)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine că Primăria Timişoara nu a relocat utilităţi şi nu a făcut un schimb de terenuri din calea viitoarei centuri rutiere din sudul Timişoarei şi că nu a emis o autorizaţie de construcţie pentru ca un alt proiect mare de infrastructură feroviară, de această dată, să se poată derula. Conform lui Grindeanu, Primăria Timişoara a uitat că în anul 2021 a emis o autorizaţie de construcţie a unui bloc de locuinţe pe terenul unde Ministerul Transporturilor ar trebui să construiască un sens giratoriu pentru traficul rutier, suspendat peste calea ferată.

Sorin Grindeanu a apreciat, vineri, că pe şantierul centurii sud din Timişoara este o mobilizare exemplară, însă a acuzat Primăria Timişoara că nu a relocat reţele şi nici nu a făcut un schimb de terenuri, aşa cum prevede un protocol semnat de actuala administraţie.
”Eu cred că majoritatea dintre voi, dacă aţi mers pe zona de, să zicem de Moşniţa sau spre Buziaş, aţi văzut că există o mobilizare majoră, tot ce înseamnă echipamente, utilaje, aprovizionări. Lucrurile se desfăşoară conform graficului. N-avem niciun fel de emoţii că – jumătatea anului viitor cred că e termenul – va fi finalizată această investiţie, cu o singură condiţie şi vreau să subliniez: vă aduceţi aminte că în urmă cu un an, DRDP a semnat un protocol cu Primăria municipiului Timişoara, că tot m-aţi întrebat de primar, prin care trebuia să facem un anumit schimb de terenul pe Drumul Boilor, ei să-şi scoată utilităţi, să facă relocări de utilităţi, să se întâmple toate acele lucruri. Şi ştiţi că noi am făcut partea noastă, a trecut un an, iar domnii de la primărie n-au făcut nimic, n-au relocat utilităţile şi n-au făcut schimbul acela de teren, transferul de teren pe care trebuiau să-l facă conform protocolului semnat acum un an. I-am înţeles că suntem victime cu toţii a unei ordonanţe care nu se aplică pe Timişoara – Capitală Culturală, am înţeles că suntem frumoşi şi liberi, şi tineri şi extraordinari, dar nu vrei să faci ce te angajat? Nu vrei să faci ce te-ai angajat în urmă cu un an pe protocolul ăla, să te ţii, că altfel ne ţin loc cu investiţiile?”, a declarat Grindeanu.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: