Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale. „Mi-a cumpărat locul cu 100.000 euro”

Diana Șoșoacă
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Amalia Bellantoni, fost președinte al filialei SOS Călărași, care a sesizat Curtea Constituțională cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă, a vorbit, pentru PS News, despre abuzurile acesteia în interiorul partidului, despre vânzarea locurilor pentru parlamentare dar și despre reacția mediului politic la aflarea veștii că Șoșoacă nu va mai putea candida pentru Cotroceni.

„În momentul de față, s-a făcut jurisprudență în legislația României. Să nu uităm că orice candidat care aspiră să devină președinte al României are obligația de a promova integritatea, democrație, de a apăra instituțiile statului. În schimb, Diana Șoșoacă este una care nu respecta nimic. Ultima încălcare a legii a fost când, în ciuda unei sentințe dată de de judecătorii Curții Constituționael, instituția supremă a Statului, ea se duce din nou la BEC si înregistrează o nouă candidatură. Asta este cea mai mare sfidare la autoritățile publice la adresa legii. Evident, ea nu a apărat valorile constituționale, Ea nici măcar nici măcar nu își dorește ca România să rămână un stat democratic, întotdeauna având discursuri din acestea: exibiționiste, de dominare a puterii, de dictatură, de activități legionare în afara statului”.

Amalia Bellantoni punctează că încă din luna iunie a început să stea de vorbă cu oamenii din SOS din cauza „comerțului” pe care Diana Șoșoacă îl făcea prin vânzarea locurilor de conducere din filialele SOS.

„Eu n-am nicio treabă cu partidele politice în ceea ce privește acțiunea mea. Nici cu AUR, nici cu PSD, etc. Este exclusiv o muncă a foștilor membri ai partidului SOS, care au fost înlăturați pe motive exclusiv de interes financiar, din partea președintei. Adică după alegerile locale și europarlamentare, Diana Șoșoacă a înlăturat toți președinții de filiale care au avut rezultate foarte bune la alegeri și le-a vândut locurile.

Se spune că la mine în județ, domnul Dumitru Coarnă, traseistul politic din județul Călărași, mi-a cumpărat locul cu 100.000 euro. Am fost prima înlăturată din partid, am fost prima care, deși în momentul de față eu nu am o decizie,  s-a încălcat legea dreptului de a fi votat pentru a candida. Eu, în continuare, în anumite documente rezultă a fi președintă a filialei Călărași. Din luna iunie, încet, încet, am început să controlez, să verific, să intru în amănunt cine este Diana Șoșoacă.

Și așa am constatat că ea este o falsă naționalistă, prin originile pe care le are, prin discursurile pe care le are, prin incitarea la ură, la discriminare. Adică ea a făcut foarte multe falsuri, am reclamat-o la DIICOT pentru grup infracțional organizat, deoarece eu sunt ținta atacurilor hackerilor ei, ea neputând să mă contrazică pentru că absolut tot ceea ce zic sunt  probate. Am demonstrat de foarte multe ori, prin plângerile pe care le-am făcut la toate instituțiile statului la DIICOT, la DNA, la Tribunalul București, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Antifraudă, la AEP, la BEC, iar de fiecare dată nimeni nu a avut curajul să mă contrazică, pentru că eu întotdeauna am adus probe la ceea ce afirm și au fost toate argumentate în drept”.

Bellantoni amintește că peste 80% dintre foștii membri ai partidului cărora le-au fost cerute sume de bani pentru a rămâne în partid și pentru a fi trecuți pe lista Parlamentului României.

„Această contestație vine ca urmare a primei contestații pe care am făcut-o împotriva semnăturilor pe care ea le-a dus la Biroul Electoral Central și împotriva faptului că ea nu a fost aleasă de către Consiliul Național, nerespectând statutul partidului, pentru că biroul executiv al partidului în momentul de față nu mai are oamenii din documentele care au fost prezentate la AEP și la registrul partidelor politice.

Un exemplu foarte cunoscut este că soțul ei, Dumitru Silvestru Șoșoacă, este în continuare prin vicele președinte și membru al biroului executiv al SOS.  Ulterior acestei contestații la BEC, a semnăturilor în fals pe care le-a depus (suntem peste 80% dintre foștii membri ai partidului cărora le-au fost cerute sume de bani pentru a rămâne în partid și pentru a fi trecuti pe lista Parlamentului României), toți ne-am pus la treabă și am reușit această acțiune. Evident, este o muncă de echipă”.

„Am slujit-o trei luni pe Diana Șoșoacă și am crezut că ea este o adevărată tradiționalistă”

Întrebată cum vede reacțiile mediului politic după eliminarea Dianei Sosoaca din cursa pentru Cotroceni, Amalia Bellantoni spune că această veste a produs, cu siguranță, bucurie.

„Toți politicieni în momentul de față, așa la interior, sunt bucuroși că a fost înlăturată cea care a făcut de rușine românii, chiar dacă declarațiilor lor spun altceva. Sunt exclusiv pe niște interese politice. Politicienii spun acum, evident, că decizia este împotriva sistemului, că este împotriva legii tot ceea ce s-a întâmplat. Deci, liderii politici afișează o falsă compasiune că nu mai candidează Șoșoacă.

Dar, vorbim despre Curtea Constituțională, vorbim despre cinci judecători, vorbim despre oameni care sunt aleși special pentru a apăra Constituția României. Și invit pe toți cei care spun că este un un fals sau că este un abuz. Vă invit pe toți să citiți Constituția”, spune Bellantoni.

Amalia Bellantoni a figurat pe listele SOS România pentru alegerile europarlamentare, pe poziția 12 a listei partidului, dar a fost și candidata partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Curtea Constituţională a anunţat sâmbătă seară, într-un comunicat oficial, că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de Amalia Bellantoni şi de Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: