Spitalul Municipal Rădăuți a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

judecător judecată proces
Sursa foto: Freepik

Spitalul Rădăuți a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce o infirmieră a murit, în timpul orelor de serviciu, în curtea unității medicale. Femeia a căzut 2,20 metri în gol, într-un subsol, în martie 2020, însă managerul de la acea vreme spunea că aceasta nu avea ce să caute acolo, conform fișei postului. Conducerea spitalului trebuia să asigure zona de șantier, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată studiat de Monitorul de Suceava.

Tragedia a avut loc pe 9 martie 2020. Femeia, în vârstă de 58 de ani, lucra ca infirmieră la Spitalul Municipal Rădăuți de 15 ani. Era începutul pandemiei de COVID-19, iar aceasta abia intrase în tura de noapte.

În jurul orei 20:00, infirmiera ar fi mers în curtea spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase. Când a ajuns în dreptul căii de acces spre subsolul spitalului, a căzut în gol de la aproximativ 2,20 metri, scrie sursa citată. În urma impactului cu betonul, femeia s-a lovit puternic la cap și a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată de colegi, însă fără rezultat.

Polițiștii au deschis dosar penal de ucidere din culpă, pentru neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

La scurt timp, au venit și rezultatele anchetei interne. Femeia lucra la Compartimentul de Primiri Urgențe și, conform fișei postului, nu avea ce să caute acolo. Zona era în șantier și era delimitată, spunea managerul de la acea vreme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: