Polonia – Ministru acuzat de cheltuieli nejustificate în pandemie

Oficiul Suprem de Audit polonez  (NIK) a solicitat Procuraturii să îl acuze pe ministrul Activelor de Stat, Jacek Sasin, pentru proasta gestionare a bugetului ca răspuns la pandemia COVID-19.

Anunțând rezultatele inspecțiilor efectuate în legătură cu pandemia de Covid-19, Oficiul Suprem de Audit (NIK) a afirmat că aproximativ 7 miliarde de zloți (1,5 miliarde de euro) au fost cheltuite pentru întreținerea paturilor goale pentru Covid-19, cu 2 miliarde de zloți mai mult decât s-a cheltuit pentru tratarea efectivă a pacienților.

Între timp, alte miliarde de euro au fost cheltuite pentru plata suplimentară a personalului medical cu atribuții legate de coronavirus fără o supraveghere adecvată.

De asemenea, sute de milioane de euro au fost cheltuite pentru construirea de spitale temporare prost planificate și adesea inutile, conform Notes from Poland.

În replică, Jacek Sasin, ministru al Activelor de Stat și viceprim-ministru, respinge acuzațiile Oficiului Suprem de Audit ca fiind o  încercare „pur politică” de a influența viitoarele alegeri.

Președintele NIK, Marian Banaś, este un adversar al guvernului, în timp ce fiul său va candida pe listele unui partid de opoziție, la viitoarele alegeri din octombrie.

Credit foto: NotesFromPoland.com.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL