Statele UE promit sisteme antiaeriene pentru #Ucraina, dar fără angajamente concrete privind bateriile Patriot

Sursă foto: X

Miniştrii europeni de externe şi ai apărării, reuniţi luni la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană, dar fără să anunţe noi angajamente pentru furnizarea unor sisteme americane Patriot, cerute insistent de Kiev, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa acestor angajamente concrete şi a declarat că încearcă „să facă pe toată lumea să înţeleagă şi să fie conştientă” de nevoia de a face mai mult pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia.

„Eu nu am (sisteme) Patriot la Bruxelles, (sistemele) Patriot sunt în capitalele (ţărilor UE). Şi ele sunt cele care trebuie să ia decizii”, a indicat Borrell.

Germania a anunţat mai devreme luna aceasta că va furniza Kievului încă o baterie Patriot, a treia de acest fel pe care o oferă Ucrainei de când a început războiul cu Rusia. Celelalte state membre ale UE care au în dotare astfel de sisteme sunt Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania şi Suedia.

Citeste mia mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL