Stațiunea Borsec introduce o taxă de promovare

Sursă foto: paradis-tur.md

Turiștii care se cazează în stațiunea Borsec trebuie să plătească o taxă de promovare pentru structurile de primire turistică, aceasta fiind introdusă de administrația locală în paralel cu înființarea Organizației de Management a Destinației, în bugetul căreia vor intra banii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Borsec, 25 de membri fondatori au pus bazele Organizației de Management a Destinației (OMD) din Borsec, care dispune de un capital social de 82.000 de lei, scrie Agerpres.

„Colaborarea reprezintă cheia succesului turismului la Borsec. Orașul are multe resurse, dar acestea pot fi cu adevărat exploatate doar prin cooperare cu antreprenorii locali. Aceste resurse nu sunt încă împachetate ca produse turistice, iar scopul nostru este să le creăm și să le promovăm împreună cu propunerile venite de la antreprenori. Crearea OMD-ului local servește acestui scop. (…) Organizația are 25 de membri fondatori, incluzând administrația locală. Jumătate din capitalul social de 82.000 de lei este asigurat de către primărie, iar restul de 41 mii de lei rămași sunt achitați de către furnizorii de servicii turistice”, se arată în comunicatul de presă.

Paralel cu înființarea Organizației de Management a Destinației Borsec, de la 1 februarie s-a introdus în stațiune și o taxă de promovare turistică.

Potrivit sursei citate, acest lucru înseamnă că turiștii care se cazează în stațiune trebuie să plătească 3 lei/persoană pentru fiecare noapte de cazare, iar suma transferată de către furnizori va contribui la bugetul OMD.

Totodată, Primăria Borsec a renunțat, începând cu acest an, la taxa turistică de 1% existentă anterior.

„Dorim să adunăm cât mai mulți bani în asociație, bani care vor fi alocați exclusiv pentru promovarea stațiunii. Este necesar să promovăm Borsecul în mod unitar pe piața turistică națională, iar acești pași sunt meniți să faciliteze acest proces”, a declarat primarul stațiunii, Mik József, citat în comunicatul de presă.

Acesta a mai spus că primăria va întări controalele la furnizorii de servicii turistice, pentru a asigura plata taxelor de către aceștia.

„La începutul acestui an am făcut mai multe controale în stațiune și am avertizat deja pe cei care primesc turiști în mod ilegal. Scopul nostru este să avem statistici reale privind numărul de nopți petrecute de turiști și să putem aloca resurse pentru promovarea localității”, a mai spus primarul Mik József.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL