Ştefan (Poşta Română): Sunt convins că până la 15 aprilie toate pensiile vor fi distribuite aşa cum trebuie

Valentin Ștefan
Sursa foto: site Poșta Română

Toate pensiile şi toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie până la 15 aprilie, susţine directorul general al companiei Poşta Română, Valentin Ştefan, făcând referire la ameninţarea cu grevă din partea sindicaliştilor.

„Greva de avertisment a adus sub 10% dintre salariaţi. Deci sub 10% dintre salariaţii Poştei au fost în grevă de avertisment. Credeţi că poate fi o grevă constituită şi declanşată de sub 10% dintre salariaţii unei companii? Nici măcar toţi membrii de sindicat, toţi membrii SLPR nu au intrat în grevă. Deci de aceasta vin în faţa dumneavoastră, de acesta transmit acest mesaj de încredere pentru că sunt convins, pe baza acestor informaţii, pa baza acestor rezultate, că până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie”, a spus Valentin Ştefan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a afirmat că miercuri este programată o mediere între companie şi sindicalişti de către ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan. Valentin Ştefan a menţionat că ministrul Cercetării a mai reuşit să faciliteze medieri între conducerea companiei şi sindicat. Totodată, şeful CNPR a arătat că, în cazul în care se ajunge la o înţelegere, se poate semna în aceeaşi zi contractul colectiv de muncă.

„Contractul colectiv de muncă a expirat la 1 februarie. Conform legii, am demarat procedurile de negociere în luna decembrie. Au existat mai multe întâlniri. Noi am invitat sindicatul să participe de 47 de ori, sindicatul s-a prezentat de 7 ori în acest interval. Discuţiile au fost destul de sterile pentru că nu am reuşit să spargem această primă revendicare în care sindicatul solicita 250 de milioane de lei în plus la fondul de salarii. Noi le spunem că nu avem banii aceştia, compania chiar nu are, e o companie care se autofinanţează, iar pe de altă parte nu ne permite legea bugetului de stat”, a spus Valentin Ştefan.

El a explicat că sunt mai multe restricţii legislative, iar compania nu poate trece peste prevederile legale.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL