VIDEO Stelian Negrea, jurnalist: Orice partid parlamentar trebuie să spună cum cheltuie bani de la bugetul de stat

Invitat prin legătură telefonică în ediția de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor, Stelian Negrea, jurnalist Newsweek România, a făcut o analiză a ultimelor reacții ale lui George Simion, co-președintele AUR, în contextul vizitei  în Statele Unite ale Americii.

Amintim faptul că Simion a participat la o conferință anuală a conservatorilor, unde prezența este condiționată de plata unei contribuții substanțiale. Întrebat de jurnaliștii Newsweek România cât l-a costat acest turneu american, Simion a devenit agresiv.

„Nu este prima dată când acționează în felul ăsta extrem de mitocănesc, a afirmat jurnalistul. Este un om care n-a ajuns încă la putere. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă i-ar trece bolovanul puterii pe deasupra capului. Ar fi mult, mult mai agresiv. În momentul în care nu vrei să răspunzi la întrebări banale, da, dar de bun simț și edificatoare, înseamnă că ai ceva de ascuns. Da, în opinia mea, ar avea de ascuns cât a cheltuit efectiv în această deplasare, pentru fiecare membru al AUR care a mers acolo. Că vorbim despre bani, e adevărat. AUR este partid parlamentar. Nu putem fi acuzați că ne uităm doar la partidele puterii, e vorba că e partid parlamentar și beneficiază de subvenție de milioane de euro de la noi toți. Atunci trebuie să dea socoteală legat de modul cum cheltuie acești bani de la bugetul de stat”, a afirmat Stelian Negrea.

Referitor la întrebarea firească dacă este vorba despre bani care provin de la bugetul de stat sau din fonduri private, jurnalistul explică :

„Dacă ne uităm la declarațiile domnului Coarnă, care a fost efemer șef al AUR sau  delegat al AUR în județul Călărași, vedem că există mai multe modalități de finanțare a cheltuielilor celor de la partid. Vorbim despre surse private care nu sunt trecute pe nicăieri, după cum spune dl. Coarnă, fie vorbim despre bani de la bugetul de stat. Și atunci ar trebui să știm și noi ce cheltuieli, cât costă vizita domniei sale, cât costă această prezență, pentru că avem o experiență extrem de neplăcută cu dl. Dragnea, care plătea după ureche vreo 100.000 de dolari, ca să stea la masă sau să aibă posibilitatea să împingă mâna peste masă ca un ospatar către dl. Trump acum vreo cinci-șase ani.”

Dacă facem o paralelă, spune realizatoarea emisiunii, nu putem să nu ne amintim că Dragnea, ulterior, a fost acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței după vizita pe care a făcut-o în Statele Unite ale Americii. Cu atât mai mult, cu cât în declarația de avere, până la 34 de ani, când a ajuns deputat, George Simion trăia cu un venit de 2.000 lei pe lună. Doar dacă, între timp, acesta nu a reușit să descopere o rețetă miraculoasă de înmulțire a banilor.

„Da, poate a găsit o baghetă magică și reușește să trăiască cu 2.000 lei. (…) Dar ne întrebăm cu toții de altfel: suma aia este absolut imposibil să trăiești cu ea dacă ți-ai plătit o chirie sau ai plătit o rată la bancă și mai ai de făcut câteva drumuri din București și să mai faci două-trei drumuri la supermarket, ai depășit deja cu mult suma respectivă. Dar dacă asta a fost situația, asta e. Dar dl. Simion nu vrea să explice lucrurile asta și asta este supărător și te îndeamnă să mergi mai departe să afli informații legate de cine finanțează. Mai ales că pe culoarele politici circulă informații neverificate și care stârnesc întrebări la care ei nu vor să răspundă legate de deplasările acestea. De exemplu, deplasarea de la Vatican a domnului Simion. Există unele informații neconfirmate că ar fi fost acoperite costurile de dl. Timotei Onoriu, care reprezintă un clan de cetățeni români de etnie romă care construiesc într-un mod cel puțin controversat în Sectorul 1. El ar fi fost unul dintre finanțatorii acelei deplasări la Roma, unde George Simion susține că s-ar fi întâlnit cu Papa și aici vrem să vedem care sunt sursele finanțării, că domnia sa ne spune, în permanență, că este adeptul transparenței”, a mai completat prin telefon jurnalistul Stelian Negrea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: