Tulcea: Mesaje RO-ALERT pentru populaţia din apropierea graniţei româno-ucrainene

Ro-alert
Sursa foto: Captura Video // Youtube - D.S.U. - Departamentul pentru Situații de Urgență

Persoanele care locuiesc în zona de nord a judeţului Tulcea şi cele din Galaţi aflate în imediata apropiere a graniţei româno-ucrainene au primit, în noaptea de miercuri spre joi, două mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Primul mesaj de avertizare a fost transmis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în jurul orei 23,00, iar cel de-al doilea la o distanţă de aproape două ore, ultimul fiind urmat de zgomotul unui aparat de zbor care survola spaţiul aerian românesc foarte aproape de sol.

„Populaţia din zona de graniţă este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole şi este sfătuită să nu intre în panică şi să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune. ISU Delta, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituţiile cu rol de apărare monitorizează situaţia generată de conflictul armat din zona de graniţă cu statul român pentru a oferi protecţie şi sprijin comunităţilor din regiune”, se menţionează într-o informare transmisă presei de ISU Delta în urma primului mesaj RO-ALERT.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL