Știri din capitalele Europei, 25 iulie

Library Of Congress

 

INSTITUȚIILE EUROPENE

Miniștrii Agriculturii din Uniunea Europeană s-au întâlnit marți pentru a discuta modalitățile de a transporta din Ucraina cereale vitale pentru securitatea alimentară globală, după ce Rusia a suspendat un acord care permitea exporturile. În același timp, aceștia își propun un control al  prețurilor în favoarea fermierilor din țările învecinate cu națiunea devastată de război, scrie AP.

 

BERLIN

În următorii ani, Germania intenționează să investească în jur de 20 de miliarde de euro în industria semiconductorilor, a declarat marți Ministerul Economiei, pe fondul îngrijorării tot mai mari privind fragilitatea lanțului de aprovizionare și dependența de Coreea de Sud și Taiwan în ce privește producția de cipuri, conform Reuters.

 

PARIS

Cu un an înainte de Jocurile Olimpice, Parisul se află în faza finală a unei acțiuni istorice de curățare a Senei, lucru care îi va readuce aici pe înotători și scafandri. Interzis timp de un secol din cauza apei murdare, înotul în oraș va fi una dintre moștenirile majore ale Jocurilor datorită unui proiect de reabilitare în valoare de 1,4 miliarde de euro, potrivit BBC.

 

ROMA

Eni, Enel și alte grupuri energetice italiene controlate de stat urmează să beneficieze de un transfer parțial de fonduri ale Uniunii Europene către mecanismul REPowerEU, a declarat luni agenția de rating DBRS. Italia intenționează să folosească fondurile UE pentru a se deconecta complet de la gazul rusesc și pentru a transforma țara într-un centru energetic al Uniunii, așa cum a declarat premierul Giorgia Meloni la începutul acestui an, conform Euractiv.

Tot în Italia, incendiile de vegetație au forțat marți închiderea aeroportului din Palermo, în Sicilia, în timp ce vremea extremă continuă să afecteze țara. În nordul țării, furtuni puternice au provocat pagube și cel puțin doi morți, relatează Reuters.

 

MADRID

Partidul Popular (PP), partid conservator din Spania, a început discuțiile cu alte formațiuni pentru a le cere sprijinul în vederea conducerii unui nou guvern, în timp ce partidul socialist (PSOE), aflat la putere, a declarat că dorește să evite repetarea scrutinului după ce alegerile de duminică au dus la un parlament fără majoritate, scrie Reuters.

 

ATENA

Peste 2.000 de turişti au fost trimişi acasă, operatorii de turism au anulat numeroase călătorii viitoare, iar localnicii s-au adăpostit, în timp ce incendiile de vegetaţie fac ravagii pe insula grecească Rodos pentru a şaptea zi.

 

CITEȘTE ȘI Incendiile de vegetație fac ravagii în Grecia. Mii de turiști trimiși acasă

 

BELFAST

Irlanda de Nord ar putea pierde jumătate din medicamentele sale veterinare într-o nouă dispută legată de Brexit care amenință să prelungească impasul politic din regiune, relatează The Guardian.

 

SOFIA

Premierul bulgar Nikolai Denkov a purtat discuții cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, legate de opțiunea de a transșporta cereale ucrainene cu trenul prin Bulgaria către porturile din Grecia. De asemenea, premierul a anunțat că a fost discutat subiectul construcției conductei de petrol Burgas-Alexandroupolis, dar că există încă o problemă cu traseul, potrivit Novinite.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: