Stroe afirmă că ”sunt foarte mulţi de dacă” pentru a ajunge în situaţia ca preşedintele Iohannis să preia conducerea CE

Ionuț Stroe / PNL
Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, joi seară, că ”sunt foarte mulţi de dacă” pentru a ajunge în situaţia ca preşedintele Klaus Iohannis să preia conducerea Consiliului European. ”Ar fi onorant”, susţine Stroe, însă trebuie îndepliniţi foarte mulţi paşi până acolo.

”Sunt foarte mulţi de dacă pentru a ajunge în situaţia de a ocupa această funcţie extrem de importantă în arhitectura europeană. Evident că ar fi onorat şi important pentru România să aibă un reprezentant la acest nivel, dar pentru a se îndeplini acest lucru e nevoie de foarte multe lucruri”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Ionuţ Stroe, întrebat fiind despre scenariul ca preşedintele Klaus Iohannis să preia conducerea Consiliului European.

Stroe este de părere că şeful statului ”are suficientă recunoaştere, experienţă europeană, expertiză”, dar sunt evoluţii ”extrem, extrem de îndepărtate”.

”Eu cred că în acest moment, preşedintele Iohannis, după cel mai lung mandat ca şi preşedinte de de ţară membră UE, are suficientă recunoaştere, experienţă europeană, expertiză pentru a ocupa această funcţie la nivel european (…) Vorbim de evoluţii extrem, extrem de îndepărtate”, a adăugat Stroe.

​Klaus Iohannis este un om apreciat la Bruxelles şi are relaţii foarte bune cu cancelariile europene, declară la RFI eurodeputatul Gheorghe Falcă. Vicepreşedintele PNL spune despre scenariul Klaus Iohannis-preşedinte al Consiliului European că negocierile în acest sens vor avea loc după alegerile europene din iunie, acum fiind doar tatonări.

„Se încearcă nu obţinerea unui mandat de cinci luni, vorbim de obţinerea unui mandat de cinci ani”, precizează eurodeputatul.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European care ar putea reveni României, şeful Executivului precizând că este o şansă reală, pentru că avem un culoar bun, iar Iohannis ar putea prelua această poziţie în luna mai. Premierul a mai arătat că el face propunerea de comisar european şi că ţara noastră nu poate avea acelaşi portofoliu de comisar ca cel deţinut în prezent, pe Transporturi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL