Studiu: Un număr uriaș de americani născuți înainte de 1996 suferă de tulburări cognitive ireversibile. Care este cauza

Sursa foto: Pixabay

Un studiu publicat recent de cercetători din Statele Unite afirmă că un număr uriaș de americani născuți înainte de 1996 au suferit de tulburări de personalitate și alte probleme de sănătate ireversibile din cauza expunerii la nivelurile de plumb din aer, apă și sol, relatează SciTechDaily.

Plumbul a fost introdus în benzină în 1923 pentru a îmbunătăți randamentul motoarelor auto, noul studiu calculând că expunerea în copilărie la gazele de eșapament provenite din benzina cu plumb a alterat echilibrul sănătății mentale a populației din SUA, făcând generații întregi de americani mai deprimați, anxioși, neatenți sau hiperactivi.

Cercetarea estimează că 151 de milioane de cazuri de tulburări psihiatrice din ultimii 75 de ani sunt rezultatul expunerii copiilor americani la plumb. Concluziile, provenite de la Aaron Reuben, cercetător postdoctoral în neuropsihologie la Universitatea Duke, și colegii săi de la Universitatea de Stat din Florida, sugerează că americanii născuți înainte de 1996 au avut rate semnificativ mai mari de probleme de sănătate mintală din cauza plumbului și, probabil, au suferit schimbări de personalitate care i-au făcut mai puțin rezilienți și de succes în viață.

Studiul echipei a fost publicat recent în Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Benzina cu plumb pentru mașini a fost interzisă în SUA în 1996, dar cercetătorii afirmă că oricine s-a născut înainte de acea dată, în special în perioada de vârf a utilizării benzinei cu plumb în anii 1960 și 1970, a avut expuneri alarmant de mari la plumb în copilărie.

Plumbul este neurotoxic și poate distruge celulele creierului și altera funcția cerebrală odată ce intră în organism. Experții din sănătate spun că, din aceste motive, nu există un nivel sigur de expunere la nicio vârstă.

Copiii mici sunt deosebit de vulnerabili la capacitatea plumbului de a afecta dezvoltarea creierului și sănătatea mentală. Din păcate, indiferent de vârstă, creierul uman este slab echipat pentru a combate toxicitatea plumbului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: