SUA cer tuturor părţilor să lase deschis punctul de trecere Rafah, unde așteaptă camioanele cu ajutoare pentru Gaza

Sursa foto: Euronews

Au trecut deja două săptămâni de la atacul sângeros al teroriștilor Hamas împotriva Israelului, din 7 octombrie, iar situația din Orientul Mijlociu rămâne extrem de tensionată. Deși gruparea teroristă a eliberat, vineri seară, doi ostatici americani, sute încă rămân sechestrați în Gaza.

La punctul de trecere de la Rafah, situația este la fel de complicată: un convoi umanitar alcătuit din 20 de camioane a ajuns în Gaza. Camioanele au apă, alimente și provizii medicale dar niciun strop de combustibil. Totodată, conflictul din nordul Israelului, cu organizația Hezbollah, se întețește și el, mai ales în așteptarea invaziei terestre israeliene din Gaza, pe care armata israeliană o anunță deja de multă vreme. Între timp, bombardamentele continuă fără oprire în Gaza.

 

SUA cer tuturor părţilor să lase deschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah

ACUALIZARE 18:02 Statele Unite au cerut sâmbătă tuturor părţilor implicate în conflictul israeliano-palestinian şi în războiul dintre statul evreu şi gruparea Hamas să lase deschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah, după intrarea primului convoi cu ajutor umanitar în Fâşia Gaza din Egipt, relatează AFP.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: