SUA propun Consiliului de Securitate al ONU să se opună asaltului de la Rafah şi să susţină încetarea focului în Gaza

război în Israel
Sursa foto: timesofisrael.com

Statele Unite au propus un proiect alternativ de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care solicită o încetare temporară a focului în războiul dintre Israel şi Hamas şi se opune unei ofensive terestre israeliene majore în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, potrivit textului consultat luni de Reuters.

Washingtonul s-a opus expresiei „încetare a focului” în orice acţiune a ONU privind războiul dintre Israel şi Hamas, dar proiectul de text al SUA se face ecoul unui limbaj pe care preşedintele Joe Biden a declarat că l-a folosit săptămâna trecută în conversaţiile cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Proiectul de text al SUA „stabileşte că, în circumstanţele actuale, o ofensivă terestră majoră în Rafah ar duce la vătămarea şi mai mult a civililor şi la deplasarea lor în continuare, inclusiv potenţial în ţările vecine”.

Israelul plănuieşte să ia cu asalt Rafah, oraşul de la graniţa cu Egiptul unde s-au refugiat peste 1 milion din cei 2,3 milioane de palestinieni din Gaza, ceea ce a provocat îngrijorarea internaţională că o astfel de acţiune ar agrava puternic criza umanitară din Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: