SUA: Secretarul apărării Lloyd Austin a fost externat

Sursa foto: Facebook

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost externat marţi dintr-un spital de la periferia Washingtonului, unde a fost internat în urmă cu două zile pentru o problemă la vezica urinară, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

Lloyd Austin, a cărui stare de sănătate este monitorizată îndeaproape după mai multe spitalizări ţinute secrete pentru un cancer de prostată, „se recuperează bine şi şi-a reluat atribuţiile la 17:00 (22:00 GMT)”, a anunţat Ministerul Apărării, potrivit unui comunicat. Ministrul „se va recupera şi va lucra de la distanţă înainte de a reveni la Pentagon spre finalul săptămânii”, notează sursa citată.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influenţeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său care”rămâne excelent”

Casa Albă şi Congresul au fost bine informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de ultima sa spitalizare, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Austin (70 de ani) a fost internat duminică la Centrul medical militar Walter Reed Military pentru o urgenţă la vezica urinară.

El urma să participe joi la o reuniune a miniştrilor apărării din NATO şi, separat miercuri, la o întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL