Subiectele la Limba română de la Bacalaureat 2024. Ce au primit elevii la examen

Sursă foto: X

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţint astăzi, 1 iulie, prima probă de la Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română. Subiectele și baremul vor fi publicate, în scurt timp, şi pe pagina special destinată de pe edu.ro.

Potrivit edupedu.ro, varianta extrasă pentru proba scrisă de Limba și literatura română, profilurile umanist și pedagogic a fost similară cu cea de la real, cu excepţia unor itemi.

Elevii de clasa a XII-a au susţint astăzi, 1 iulie, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2024.

Pentru susţinerea probei obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, elevii de liceu au fost nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Absolvenţii claselor a XII-a au avut trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor de Limba română de la Bacalaureat 2024.

Examenul de Limba română de la Bacalaureat 2024 este susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil uman și real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

Programă Limba română Bacalaureat 2024

Conform programei școlare în vigoare, pentru examenul de Bacalaureat 2024, elevii au avut de studiat cel puțin un text din opera următorilor autori: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Titu Maiorescu, Ioan Slavici, George Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, George Călinescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

Subiectul la Limba română de la Bacalaureat 2024 este structurat în trei părți.

Subiectul I la Limba Română de la Bacalaureat 2024 cuprinde un text la prima vedere și câte cinci cerințe, notate cu câte șase puncte fiecare, care se pot rezolva pe baza informațiilor din fragmentul primit.

De asemenea, primul subiect la română de la Bacalaureat 2024 cuprinde și o cerință, notată cu 20 de puncte, care presupune argumentarea unui punct de vedere, prin raportarea la informațiile prezente în textul primit.

Subiectul al II-lea la Limba Română de la Bacalaureat 2024 notat cu 10 puncte, este format dintr-un text la prima vedere, pe baza căruia elevii trebuie să rezolve o cerință de tipul: evidențierea trăsăturilor unui curent literar, caracterizarea unui personaj sau prezentarea perspectivei narative.

Subiectul al III-lea la Limba Română de la Bacalaureat 2024, notat cu 30 de puncte, presupune redactarea unui eseu structurat, pe baza operelor studiate, aparținând autorilor menționați în programa de examen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: