Subiectul care a scindat PNL-ul. Liberalii se delimitează de Iohannis

Momentele prin care trece Partidul Național Liberal nu sunt deloc ușoare, iar haosul creat de problemele întâmpinate de liberali arată din ce în ce mai mult că disciplina de partid nu este nicidecum una dintre preocupările membrilor.

Ultimul subiect care a scindat partidul este legat de desemnarea și obținerea de către europarlamentarul PSD Corina Crețu a Portofoliului pentru Politici Regionale, în cadrul Comisiei Europene.

Dacă liderul partidului, Klaus Iohannis, a redactat chiar o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a semnala faptul că europarlamentarul PSD a fost desemnat încălcând legile României, purtătorul de cuvânt al PNL are cu totul altă părere, chiar dac a vorbit în numele întregului partid, aceasta nu a contenit să afirme că PNL „se bucură de portofoliul obținut de România în Comisia Europeană”, asta în contextul în care Iohannis a declarat că NU își retrage scrisoarea înaintată președintelui CE.

Nici Ramona Mănescu nu pare a fi de acord cu conducerea partidului, aceasta afirmând că europarlamentarul PSD este respectat în Europa.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat că deși partidele sunt în competiție internă, „NU e bine să acționăm împotriva reprezentării României în Uniunea Europeană”, a declarat Mănescu, făcând referire directă la scrisoarea înaintată de Iohannis lui Juncker.

Și liderul PNL Maramureș, Mircea Dolha, se delimitează de gestul făcut de Iohannis, afirmând că europarlamentarul PSD „va fi un reprezentat de ispravă pentru România”

Președintele PNL Baia Mare afirmă că speră ca social-democrata să reprezinte cu cinste România, acesta arătând că „avem nevoie de cât mai multe persoane care să ne sprijine de la Bruxelles”.

PNL pare de-a dreptul scindat după primirea Portofoliul pentru Politici Regionale de către Corina Crețu, lucru care intensifică problemele deja existente ale liberalilor.

PS: Ce ar trebui să înțeleagă oamenii din declarațiile contradictorii ale purtătorului de cuvânt și ale președintelui PNL? Sau există în interiorul PNL un alt PNL care face opoziție și se dezice de „marele PNL”?

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: