Supermarketurile vând legumele cu un preț de șapte ori mai mare decât cel cu care cumpără de la producători

Sursă foto: X

Legumicultorii sunt nemulțumiți de prețurile derizorii pe care le primesc pentru produsele lor, comparativ cu prețurile mult mai mari din retailul modern. Intermediarii și costurile de transport, depozitare și TVA contribuie la aceste diferențe, arată agrointel.ro

O postare a soților Pohrib din Matca, județul Galați, a declanșat revolta productorilor. Aceștia vând castraveții cu 1 leu/kg, în timp ce în retail prețul ajunge la 7 lei/kg.

Reacțiile nu au întârziat. Unii producători susțin că primesc doar 70-80 de bani/kg, iar alții preferă să vândă direct în piețele din orașe la 2,5 lei/kg. Reacțiile nu au întârziat să apară. Unii producători au spus că sunt norocoși dacă primesc un leu pe kilogramul de castraveți, prețul la ei în zonă fiind de 70-80 de bani, în timp ce alții spun că au ales să nu vândă la angro, ci să meargă direct la piață la oraș unde dau castraveții cu 2,5 lei pe kilogram.

La București, kilogramul de castraveți este 8 lei pe kilogram, a spus altcineva, în timp ce altă persoană a susținut că marile lanțuri de retail nu oferă aceeași calitate cum este cea din fermă: ”Problema e, că nu am văzut niciodată, în niciunul din marile magazine, marfă românească de calitate! Țin intenționat (probabil) marfa românească cea mai proastă, doar pt a face antireclamă și automat să se vândă cea care arată mai bine! La ce castraveți frumoși sunt la Matca (cu mici excepții), cei din poze par de acum 100 de ani în urmă!”, arată sursa citată.

Agricultorii acuză lanțurile de retail că nu oferă aceeași calitate a produselor ca cea din ferme. Un legumicultor a criticat marfa românească expusă în magazine, sugerând că ar fi intenționat prezentată într-o stare proastă pentru a favoriza alte produse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: