Surprize la alegerile europarlamentare. Ce partide nou înființate ar putea intra în PE

Sursa foto: Facebook

Surprize la alegerile europarlamentare din acest an. Partidul Verde – Verzii ar putea intra în Parlamentul European, alături de partidul Dianei Șoșoacă – SOS România și AUR.

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a precizat că, din măsurătorile pe care le-a făcut în ultimii 2-3 ani, a remarcat o tentație a românilor de a vota și în zona mișcărilor „cu ștaif ecologist”. Totodată, Remus Ștefureac nu exclude posibilitatea să apară și alte partide „care evoluează undeva sub radar”.

„SOS România este în ascensiune și ar putea apărea și partide noi care evoluează undeva sub radar”

„Cred că este posibil ca anul acesta să avem în Parlamentul European și partide nou înființate. Cu toții avem tentația să vorbim despre ascensiunea SOS România, de ascensiunea AUR, aceste partide sigur vor fi prezente în Parlamentul European în premieră, pentru că nu au reprezentanți oficiali aleși. Dar dincolo de acestea, am văzut, de exemplu, nu există subiectul pe pagina pe agenda mass-media, însă din măsurătorile pe care le-am făcut în ultimii 2-3 ani, am văzut o tentație a românilor de a vota și în zona mișcărilor cu ștaif ecologist. De exemplu, două partide mici, ecologiste, care s-au unificat într-o alianță. Aici s-ar putea să vedem, de exemplu, niște surprize. Altfel, sigur, dacă vor apărea și alte partide, rămâne de văzut, dar cel puțin dacă ne uităm pe sondaje, SOS România ar putea să depășească pragul de de 5% .

Pe ultima măsurătoare pe care am făcut-o în cursul lunii decembrie, SOS România depășea 5% dar în măsurătoare aveam menționat clar intenția de vot pentru alegerile parlamentare. Noi, sigur, în cursul acestei luni probabil că vom avea o altă măsurătoare pentru alegerile europarlamentare și atunci vom vedea cum arată situația, dar nu mă aștept să fie mari diferențe. Iar dacă, de exemplu, Diana Șoșoacă va fi cap de listă la PE pentru acest partid, și nu mă îndoiesc că aceasta ar fi strategia, pentru că e o chestiune foarte simplă, probabil că la cum arată lucrurile acum ar putea trece de pragul parlamentar. Nu știm, de exemplu, dacă cele două partide au fost afectate de scandalul de la finalul anului trecut din Parlament prin manifestări deloc onorante pentru liderii celor două partide, gen George Simion și Diana Șoșoacă.

Cert este că, potrivit măsurătorilor, SOS România este în ascensiune și ar putea apărea și partide noi care evoluează undeva sub radar. Și AUR a evoluat foarte mult sub radar. Nu a fost foarte evidentă ascensiunea acestui partid și ne-am trezit cu el la alegerile parlamentare luând aproape 10%. Astfel de fenomene se pot întâmpla și în perspectiva alegerilor europarlamentare”, a declarat Remus Ștefureac, în direct la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: