Sute de amenzi date elevilor de la şcoli din Argeş pentru fumat în incinta sau în preajma unităţilor de învăţământ

TIGARA
Sursă foto: Freepik

Sute de elevi argeşeni au fost amendaţi de către jandarmi, în cursul acestui an, după ce au fost prinşi fumând fie în şcoli, fie în zonele din apropierea acestora.

Cel mai recent astfel de caz a fost înregistrat, la nivelul Jandarmeriei Argeş, săptămâna aceasta, luni. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 57.000 de lei.

Un bilanţ făcut public marţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş arată că, în cursul acestui an, sute de amenzi contravenţionale au fost aplicate elevilor argeşeni care au fost prinşi fumând în şcoală sau în zonele din apropierea acesteia.

„De la începutul anului 2023 şi până în prezent, jandarmii argeşeni au desfăşurat activităţi specifice în zona instituţiilor de învăţământ de pe raza judeţului, constatând peste 300 de fapte de natură contravenţională în baza Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru fapte de acest gen, de la începutul anului până în prezent, a fost de 57.050 lei”, informează, marţi, Jandarmeria Argeş.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: