Sute de oameni au protestat la Botoșani în memoria Alexandrei, gravida moartă în spital

Sursă foto: topziare.ro
Sursă foto: topziare.ro

Un nou protest a avut loc luni seară după tragedia de la Maternitatea din Botoșani, care a cutremurat întreaga țară. Sute de oameni au plecat în marș aseară, pe străzile din municipiu, în memoria tinerei mame care a murit pe patul de spital cerând disperată ajutor. Cadrele medicale care erau de gardă în noaptea tragediei au fost suspendate din funcție.

Peste 200 de oameni au ieșit pe străzile din Botoșani pentru a doua zi la rând, revoltați că medicii ar fi lăsat-o să moară pe tânăra de 25 de ani, care a implorat ajutor o noapte întreagă. Gravida a ajuns la maternitate cu dureri mari și sângerări. Protestatarii au mers și au scandat și în fața maternității. Asistentele au venit să le ceară să facă liniște și au fost huiduite.

Sarcina tinerei s-a oprit din evoluţie la 3 luni, dar nu a fost chiuretată. Ea mai avea acasă 3 copii cu vârste între 1 și 5 ani. După ce familia a înmormântat-o deja pe cea care s-a stins în chinuri groaznice, Ministerul Sănătății anunță prima măsură în acest caz: un grup de lucru.

În paralel, directorul spitalului a suspendat personalul medical care se afla de gardă în seara în care femeia a ajuns la maternitate. Și Direcția de Sănătate Publică a făcut un control după tragedie.

Teodor Ferariu, director DSP Botoșani: „Există o plângere penală făcută de fratele decedatei. Și la nivelul unității sanitare s-a constituit comisia de disciplină și de etică în vederea evaluării activității personalului medical implicat în gestionarea pacientei. Încă nu există un raport final în momentul de față, pentru că mai așteptăm și rezultatul de la medicină legală”.

Femeia aflată pe patul de spital a cerut în repetate rânduri medicilor să o opereze cât mai repede, pentru că are dureri greu de suportat. Ajutorul n-a venit însă la timp. În acest caz sunt deschise 4 anchete.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: