Ministra Culturii: Teatrul Național „Lucian Blaga” și Opera Națională din Cluj-Napoca urmează să fie reabilitate

Sursa foto: media.pnl.ro

Raluca Turcan, Ministra PNL a Culturii, anunță într-o postare pe pagina oficială faptul că începe proiectarea pentru reabiliatrea Teatrului Național „Lucian Blaga” și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Conform acesteia, lucrările vizează consolidarea, restaurarea, refacerea și înlocuirea, după caz, a finisajelor interioare și exterioare.

„Începe proiectarea pentru reabilitarea Teatrului Naţional „Lucian Blaga“ şi a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca!

Azi a fost semnat contractul de proiectare pentru lucrările de reabilitare a clădirii care găzduiește Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ şi Opera Națională Română, instituții emblematice ale scenei culturale clujene.

Clădirea de patrimoniu este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale Clujului, fiind construită în 1906 de celebra firmă vieneză „Fellner & Helmer“, care a ridicat zeci de teatre în întreaga Europă.

La mai bine de un secol de la inaugurare, imobilul are nevoie de o reabilitare substanțială, pentru a fi pus în valoare într-un mod demn de renumele Teatrului şi al Operei clujene.

Lucrările vizează consolidarea, restaurarea sau refacerea/înlocuirea, după caz, a finisajelor interioare și exterioare, a utilajelor, a echipamentelor și a dotărilor existente.

Contractul pentru proiectare este finanțat prin Acordul cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.

Investiția este realizată de Ministerul Culturii prin structura sa specializată – Unitatea de Management a Proiectului.” a declarat Raluca Turcan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: