Top 10 mâncăruri românești. 50.000 de experți au stabilit că țara noastră are printre cele mai bune bucătării din lume

Sursă foto: Shutterstock

România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Mai exact, ocupă poziția 29 în Atlasul Gustului și a fost jurizată de 50.000 de experți în alimentație, care lucrează an de an la realizarea acestei enciclopedii culinare și votează în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice.

Pe primele 3 locuri în topul internațional se află Italia, Japonia și Grecia.

Top 10 mâncăruri românești

1. Ciorbă rădăuțeană

2. Sarmale

3. Bulz

4. Salam de Sibiu

5. Babic

6. Cașcaval afumat

7. Fasole bătută

8. Papanași

9. Ciorbă de fasole cu afumătură

10. Telemea de Ibănești

Citește mai mult la AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL