Topul celor mai mari producători de energie nucleară din lume. Cât produce România

Sursă foto: X

Un top al celor mai mari producători de energie nucleară din lume a fost publicat recent, ținându-se cont de ponderea producției în totalul global, măsurată în terawatt-oră (TWh).

Oamenii de știință din Coreea de Sud au doborât recent un record într-un experiment de fuziune nucleară. Timp de 48 de secunde, au susținut o temperatură de șapte ori mai mare decât cea a nucleului soarelui.

„Dar generarea de energie viabilă din punct de vedere comercial din fuziunea nucleară rămâne totuși mai mult „science fictions” decât realitate. Între timp, fratele său mai de încredere, fisiunea nucleară, a alimentat lumea noastră de multe decenii.”, explică Visual Capitalist.

În graficul de mai jos, experții au inclus principalii producători de energie nucleară după ponderea lor în totalul global, măsurată în terawatt-oră (TWh). Datele pentru aceasta au fost obținute de la Institutul de Energie Nucleară, ultima actualizare în august 2022.

Care țară generează cea mai mare energie nucleară

Producția de energie nucleară în SUA este de peste două ori mai mare decât cantitatea produsă de China (pe locul al doilea) și Franța (pe locul al treilea) la un loc. În total, SUA reprezintă aproape 30% din producția globală de energie nucleară.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL