Traficul feroviar a fost oprit în două zone din cauza unor incendii de vegetaţie. Trenurile au întârziere

Sursă foto: Facebook / CFR Călători

Mai multe trenuri au fost oprite în gări din cauza unor incendii de vegetație. Incidentele au avut loc pe două sectoare din Regionalele Bucureşti şi Craiova.

CFR a anunţat miercuri seară că traficul feroviar este oprit temporar din cauza incendiilor la vegetaţie, pe raza SRCF Bucureşti, între staţiile Chiajna – Grădinari – Videle, şi pe raza SRCF Craiova între staţiile Pojogeni – Lunca Budieni.

„Pompierii militari au solicitat personalului feroviar scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi au interzis circulaţia trenurilor, din ambele sensuri, pe cele două intervale, măsuri necesare şi de siguranţă pentru accesul şi intervenţia cu autoutilitarele de stingere. Precizăm faptul că, la această oră, trenurile R 9005 şi IR 1835 staţionează în Vadu Lat, iar trenurile R 2085, R 2084 şi IR 1836 sunt oprite în Pojogeni, Copăcioasa (la intrare) şi Lunca Budieni. Toate trenurile, atât cele deja în staţionare, dar şi cele care sunt în trafic, dar se apropie de zonele afectate de incendii, vor fi oprite din circulaţie în intervalul orar necesar desfăşurării intervenţiilor desfăşurate de pompierii militari”, a spus purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, citată de News.ro.

După intervenția pompierilor, a fost redeschisă circulația în regionala Bucureşti, între staţiile Chiajna şi Grădinari, pe ambele fire, între Grădinari si Vadu Lat, doar pe firul I, urmează şi pe firul II, iar de la Vadu Lat la Videle, pe ambele sensuri.

„Trenurile R 9005 şi IR 1835, care au staţionat temporar în Vadu Lat, au fost reînscrise în circulaţie, acestea urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 35 şi 64 de minute”, potrivit CFR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: