„Transilvania, pământ românesc”, acesta este mesajul cu care Viktor Orban a fost întâmpinat la Tușnad

Sursa foto: Orban Viktor

Viktor Orban, premierul Ungariei, a susținut un discurs notabil la Școala de Vară de la Băile Tușnad, unde a abordat teme relevante pentru politica europeană și relațiile internaționale. Înainte de începerea discursului, premierul Ungariei a fost întâmpinat de un banner pe care scria „Transilvania, pământ românesc”. 

În deschiderea discursului său, Orban a subliniat o „veste bună”: nu a primit instrucțiuni de la București cu privire la ce să spună, ceea ce sugerează o libertate de exprimare mai mare comparativ cu anii anteriori.

Prima veste bună este că nu s-a făcut aşa mare tam-tam cum s-a făcut anul trecut, nu am primit nici instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, ce să spun şi ce nu să spun, însă am primit o invitaţie la un dialog la nivel de prim-ministru şi s-a şi întâmplat acest lucru, a declarat Orban.

Unul dintre punctele centrale ale discursului a fost critica adusă Uniunii Europene, pe care Orban a acuzat-o că va trebui să suporte costurile conflictelor actuale, referindu-se la războiul din Ucraina. El a afirmat că aceste costuri vor avea un impact semnificativ asupra tuturor statelor membre, inclusiv asupra Ungariei. Această afirmație reflectă poziția sa constantă de a critica politicile europene, în special în contextul crizelor geopolitice recente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: