Tribunalul de Arbitraj Sportiv răspunde ferm acuzațiilor din presa americană

Sursă foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor

În motivarea pentru decizia dată în favoarea gimnastei noastre, Ana Măria Bărbosu, publicată aseară, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne răspunde în termeni duri acuzațiilor din presa americană.

De la respingerea apelului forurilor sportive din Statele Unite, presa de peste ocean l-a acuzat de părtinire și de conflict de interese pe președintele comisiei ce a analizat cazul, pe motiv că acesta a reprezentat România în alte spețe.

Jurisdicția comisiei nu a fost contestată de niciuna din părți, iar notificarea de numire a lui Hamid Gharavi ca președinte a fost însoțită de o declarație scrisă în care acesta sublinia că a reprezentat România în proceduri de arbitraj la Centrul Internațional pentru soluționarea diferendelor privind investițiile.

Niciuna din părți nu a contestat componența Comisiei, ba mai mult, ambele au confirmat că nu au nicio obiecție în maniera de conducere a soluționării disputei.

Și românii, și americanii au confirmat de asemenea că dreptul lor de a se face auziți a fost respectat.

Astfel, TAS condamnă ”„declarațiile scandaloase ale unor publicații din Statele Unite, în lipsa acestor date”.

Medalia de bronz câștigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, îi va fi înmânată mâine după-amiază gimnastei Ana Măria Bărbosu, într-o ceremonie specială, programată de la 15.30, pe esplanada Casei Olimpice din București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: