Trilaterala R. Moldova-România-Ucraina: Luminiţa Odobescu a avut o întrevedere cu omologul moldovean Mihai Popşoi

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ministrul afacerilor externe al României, Luminiţa Odobescu, a ajuns vineri la Chişinău, unde urmează să participe la reuniunea trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina. În dimineaţa zilei, şefa diplomaţiei române a avut o întrevedere cu omologul său moldovean Mihai Popşoi, transmite MOLDPRES.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală şi valorificarea proiectelor comune. „Mi-a făcut o deosebită plăcere să o primesc la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova pe şefa diplomaţiei române Luminiţa Odobescu. În cadrul întâlnirii am discutat despre perspectivele cooperării bilaterale şi valorificarea proiectelor comune în domeniul energetic, al infrastructurii, agriculturii şi educaţiei”, a subliniat ministrul Mihai Popşoi.

Ministrul de externe de la Chişinău a adus mulţumiri autorităţilor de la Bucureşti pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „România a fost întotdeauna şi rămâne un susţinător aprig şi sincer al Republicii Moldova în parcursul nostru ireversibil către marea familie europeană”, a spus Popşoi.

România, potrivit Luminiţei Odobescu, va continua să ajute Republica Moldova în realizarea reformelor necesare integrării în Uniunea Europeană. „Vă felicit pentru acest moment istoric. Republica Moldova a demonstrat că, dacă există determinare, se poate. Puteţi conta pe sprijinul României”.

Luminiţa Odobescu va participa la reuniunea Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită la Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău.

Trilaterala de la Chişinău va aborda o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei şi dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne şi reziliente, până la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: