Trump contestă sentinţa care îl obligă să plătească peste 450 de milioane de dolari

Sursa foto: Twitter

Fostul preşedinte Donald Trump a depus luni o notificare de recurs la o sentinţă civilă din New York, prin care este considerat vinovat de supraevaluarea averii sale în declaraţiile financiare anuale, în scop de fraudă, transmite CNBC.

Contestaţia vine la mai puţin de două săptămâni după ce judecătorul Arthur Engoron i-a ordonat lui Trump să plătească amenzi şi dobânzi în valoare de peste 450 de milioane de dolari pentru practicile sale de afaceri frauduloase.

”Avem încredere că Divizia de Apel va anula această amendă uriaşă şi va lua măsurile necesare pentru a restabili încrederea publicului în sistemul juridic din New York”, a declarat avocatul lui Trump, Alina Habba, într-un comunicat citat de News.ro.

De asemenea, Engoron i-a interzis lui Trump să conducă o afacere în New York timp de trei ani sau să solicite împrumuturi de la instituţiile financiare înregistrate în stat.

Dobânda după verdict va continua să crească zilnic cu 111.984 de dolari până când va fi plătită, potrivit biroului procurorului general din New York, Letitia James, care a introdus în justiţie dosarul împotriva lui Trump şi a companiei sale.

Coinculpaţii din acest proces, inclusiv Eric Trump, Donald Trump Jr., o mulţime de entităţi ale Organizaţiei Trump şi doi dintre directorii acesteia, s-au alăturat luni acesti apel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL