Trump promite să se întoarcă la locul tentativei de asasinat, în încercarea de a opri ascensiunea lui Harris

Sursa foto: Donald Trump

Candidatul republican la prezidenţiale Donald Trump a declarat vineri că se va întoarce în oraşul din Pennsylvania în care a supravieţuit la limită unei tentative de asasinat, în timp ce vicepreşedintele Kamala Harris a avut în ultima săptămână, de când Joe Biden a anunţat că renunţă la cursa prezidenţială, o ascensiune fulminantă în rândul democraţilor, culminând cu sprijinul public al fostului preşedinte Barack Obama, iar momentul ei bun se vede şi în sondaje.

„Mă voi întoarce în BUTLER, PENNSYLVANIA, pentru un miting mare şi frumos”, a scris fostul preşedinte Trump pe reţeaua sa Truth Social, fără a oferi detalii despre când sau unde ar avea loc mitingul.

Harris, prima femeie de culoare şi primul american de origine asiatică care ocupă funcţia de vicepreşedinte, şi-a consolidat rapid sprijinul democraţilor după ce preşedintele Joe Biden a propus-o duminică să îi succeadă în cursa prezidenţială la care el a renunţat. Mai multe sondaje de opinie publică din această săptămână au arătat că ea începe să reducă din avansul pe care îl avea Trump.
Un sondaj realizat vineri de Wall Street Journal a arătat că Trump deţine 49% din sprijin faţă de 47% pentru Harris, ceea ce intră în marja de eroare de trei puncte procentuale. Un sondaj realizat de aceeaşi publicaţie la începutul acestei luni îl arăta pe Trump conducându-l pe Biden cu 48% la 42%, notează Reuters.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: