Trump vrea recuzarea judecătoarei din procesul său privind inversarea rezultatului la alegerile din 2022

Donald Trump
Sursa foto: Facebook / Donald Trump

Fostul preşedintele al SUA, Donald Trump, a anunţat duminică că vrea să o „recuze” pe judecătoarea care urmează să-i supervizeze viitorul proces la Washington pentru că a încercat să inverseze rezultatele la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi a favorizat atacul împotriva Capitoliului în 6 ianuarie 2021, potrivit AFP.

„Eu nu pot în niciun fel să beneficiez de un proces echitabil cu judecătoarea ‘desemnată’ în acest caz ridicol privind libertatea de exprimare şi alegeri corecte”, a scris Trump, ca de obicei cu majuscule, pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

„Toată lumea o ştie, ea înţelege. Noi am cerut imediat ca această judecătoare să fie recuzată pe baze foarte solide şi chiar am cerut o mutare a procesului în afara Washington DC”, a adăugat fostul preşedinte, referindu-se la judecătoarea federală Tanya Chutkan şi la tribunalul capitalei federale americane.

Magistrata Chutkan urmează să prezideze dosarul care îi atrage lui Donald Trump cea de-a treia – şi cea mai gravă – inculpare penală, fiind cunoscută că a condamnat cu severitate susţinători ai fostului preşedinte care au participat la asaltul Capitoliului.

Ea a fost desemnată în mod aleatoriu pentru a superviza acest dosar judiciar istoric care îl implică pe fostul preşedinte, inculpat la 1 august pentru complot împotriva statului în legătură cu tentativele sale de a inversa rezultatul alegerilor în noiembrie 2020.

Fostul preşedinte american a venit la 3 august la Washington să pledeze nevinovat în patru capete de acuzare care îl vizează. La 28 august, el ar urma să cunoască data procesului său, procurorul special Jack Smith, care a anchetat, dorind să vadă cazul judecat „fără întârziere”.

Trump, favorit în alegerile primare ale Partidului Republican în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2024, a mai fost inculpat de justiţia federală pentru gestionarea presupus neglijentă a unor documente confidenţiale ale Casei Albe. El este urmărit de asemenea de justiţia statului New York într-un dosar de fraude contabile presupuse a fi legate de plăţi pentru a cumpăra tăcerea unei foste actriţe de filme porno.

Procesele respective ar urma să aibă loc în martie şi mai 2024.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL