Tulcea: O sută de hectare de vegetație uscată afectate de un incendiu; misiunea pompierilor a durat peste 5 ore

Sursă foto: IGSU
Sursă foto: IGSU

O sută de hectare de vegetaţie uscată şi mirişte din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea, au fost afectate de un incendiu, pompierii acţionând peste 5 ore pentru stingerea focului, informează miercuri ISU Delta.

Marţi, la ora 18,00, printr-un apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost anunţat un incendiu de proporţii care se manifesta cu flacără la vegetaţia uscată pe dealurile din zona localităţii Niculiţel.

La locul evenimentului Detaşamentul de pompieri Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere.

„Echipajele de pompieri ajunse la faţa locului în timp operativ, au reuşit în scurt timp să localizeze incendiul şi să-l ţină în limitele găsite, iar în jurul orei 23:30, toate focarele au fost lichidate, misiunea fiind încheiată după mai bine de 5 ore. În urma incendiului au fost afectate aproximativ 100 de ha de vegetaţie uscată şi mirişte, iar riscul ca flăcările să ajungă la lizieră şi arbori a fost limitat. Cauza probabilă de producere a incendiul a fost focul deschis în spaţii deschise”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Delta. AGERPRES/ (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: