Un nou greu al PSD în vizorul procurorilor. Ce tunuri financiare ar fi dat acesta

Tunurile finaciare date de politicieni sunt deja un aspect pe care îl regăsim la ordinea zile. În fiecare zi, mai aflăm date și elemente despre cum unii dintre politicienii din România ”manevrează” banii publici, redirecționându-i întotdeauna către așa numite firme ”de casă”.
Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, a dezvăluit astăzi aspecte extrem de interesante despre activitatea primarului PSD, Marian Vanghelie.
Baronul PSD de Bucuresti se afla în acest moment în centrul unor investigații complexe facute de polițiști și procurori. Ani de zile, primarul Vanghelie „care este” a reușit sa scape basma curata din câteva dosare penale. Desi este primar de 10 ani – si nu are alte afaceri declarate – Vanghelie afiseaza o bogatie de nabab. Poarta mai multe ceasuri de lux in valoare de zeci de mii de euro fiecare si merge in excursii fabuloase, dezvăluie jurnalistul RTV.

Informațiile oficiale apărute zilele trecute în presă ne spun cum politiștii au făcut peste 100 de percheziții, la mai multe adrese din București și în 11 județe din țară, dar și la sediul Administrației Domeniului Public- sector 5, aflat în subordinea directă a lui Vanghelie. Ancheta vizează în primul rând contractele semnate de primăria sectorului 5 pentru reabilitarea termică a blocurilor din sector. Practic, firmele care au luat bani de la primaria sectorului 5 sunt suspectate ca au incasat banii de la Vanghelie, nu au realizat lucrările și apoi au spălat banii printr-o rețea de firme fantomă.

”Prejudiciul estimat se ridica la 10 milioane de euro iar suma spalata prin inginerii financiare ar fi de peste 20 de milioane de euro, spun sursele de presa. In centrul scandalului se afla o companie de constructii numita IMOBLUX Construct SRL. Aceasta firma este o „fantoma” in sensul ca este detinuta de o societatea offshore cu sediul in insula Seychelles – numita Ellery Limited.

Nimeni nu stie cine este proprietarul real al acestei companii din Seychelles. Oficial, reprezentantul companiei IMOBLUX și al firmei din Seychelles este un personaj pe nume Victor Țene. Nimeni din domeniul construcțiilor nu știe cine este acest Țene și de unde a aparut!
Bomba vine acum: compania lui Tene, IMOBILUX, a încasat de la primăria lui Vanghelie începand cu anul 2009 și până în prezent peste 50 de milioane de euro pentru lucrări de reabilitare a blocurilor și nu numai. Informatiile arată că societatea IMOBLUX nu facea lucrările direct, ci le dădea altor firme (compania încasa doar grosul banilor). Lucrările de reabilitare a blocurilor erau facute de mântuială. Indiciile procurorilor arată că aceasta companie a fost creată cu dedicație pentru a sifona banii primăriei sectorului 5”, mai dezvăluie Silviu Mănăstir în emisiunea Dosarul zilei, de la RTV.

Interesant este faptul că tocmai în anul 2009 când această companie a început să primească lucrări de la primăria lui Vanghelie, IMOBLUX a fost cumpărată de o firmă anonimă de la afaceristul Marin Dumitru. Acest Dumitru este amic cu primarul Vanghelie si are contracte si el cu primaria sectorului 5.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: