Turcan: În ianuarie, dosarul „Închisori comuniste din România” merge la UNESCO

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Ministra Culturii Raluca Turcan a anunţat că le-a transmis tinerilor liberali, care s-au reunit, sâmbătă, la Sighet pentru a- XIV -a editie a Şcolii Memoriale „Gheorghe I. Brătianu”, că şi-a asumat „responsabilitatea de a păstra vie memoria sacrificiilor pentru libertate pe care le-au facut generaţiile trecute ”şi că, în ianuarie, va trimite oficial dosarul „Foste închisori comuniste din România” spre a fi înscris pe Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ea a reamintit că Memorialul Sighet este primul sit din România selectat, în anul 2017, să primească marca patrimoniului european, distincţie acordată de Uniunea Europeană acelor situri care au jucat un rol semnificativ în istoria şi cultura Europei.

„Se împlinesc 30 de ani de când Ana Blandiana şi Romulus Rusan au propus Consiliului Europei proiectul primului memorial al victimelor comunismului din lume, concretizat în anul 1997, odată cu inaugurarea acestuia. Memorialul Sighet este primul sit din România selectat, în anul 2017, să primească marca patrimoniului european, distincţie acordată de Uniunea Europeană acelor situri care au jucat un rol semnificativ în istoria şi cultura Europei”, a scris Raluca Turcan, sâmbătă pe Facebook.

Ea a anunţat că le-a transmis tinerilor liberali, care s-au reunit la Sighet pentru a- XIV -a editie a Şcolii Memoriale „Gheorghe I.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: