Turcan: PNL nu e un partid care să fugă de la guvernare. Ce spune ministrul despre alegeri şi comasare

Sursa foto: media.pnl.ro

Preşedinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, ministru al Culturii, a declarat, sâmbătă, că în calitate de lider politic vrea să pună capăt speculaţiilor şi să sublinieze că PNL nu este un partid care să fugă de la guvernare. “Au fost unii care au fugit de la guvernare”, a menţionat ea.

“Au fost mai multe speculații în presă despre prezența PNL la guvernare, despre posibile plecări de la guvernare, aș dori, în calitate de lider politic, să transmit că în PNL politica este una simplă de seriozitate, responsabilitate și de asumare a unor decizii și momente. PNL nu este un partid care să fugă de la guvernare, au fost unii care au fugit de la guvernare. Guvernarea este un act de responsabilitate. Prioritățile României ne-au adus în punctul de a vorbi despre aceste programe de investiții. PNL nu va fugi niciodată de asumarea guvernării”, a spus Raluca Turcan.

Turcan a precizat că Partidul Naţional Liberal se concentrează pentru performanţă în orice funcţie.

“Văd în presă tot felul de speculații despre posibili candidați, aici, la PNL Sibiu, lucrurile stau diferit. De fiecare dată ne-am gândit care este omul cel mai potrivit pentru o funcție. Ne concentrăm pentru performanță în orice funcție”.

Şefa PNL Sibiu a menţionat că nu poate spune dacă va candida la europarlamentare şi că în acest moment există negocieri în privinţa formulelor de comasare.

“Nu pot să va spun dacă o să candidez sau nu la europarlamentare, nu am avut această discuție. În calendarul asumat am transmis candidaturile pentru funcțiile de primari. Suntem în procedura internă, când se validează la nivel național, vă transmitem și dumneavoastră. Nu este momentul de anunțare de candidaturi. În diferite contexte m-am exprimat că eu cred că prin comasarea alegerilor se poate ajunge la o prezență mai mare la vot și, implicit, la o reprezentativitate mai mare a celor ce candidează. Democraţie puternică înseamnă aleși cu voturi multe, nu cu prezență slabă la vot. Acesta este punctul meu de vedere. Acum se poartă negocieri despere ce formule de comasări să fie sau nu. Noi ne-am exprimat și punctul meu de vedere rămâne ferm”, a adăugat ministrul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL