Turcan: Toate lucrurile bune care au loc în sistemul de educaţie nu s-ar fi întâmplat fără angajamentul PNL

Sursa foto: Raluca Turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, lider al organizaţiei judeţene PNL Sibiu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că acest an şcolar debutează sub semnul mai multor măsuri adoptate la propunerea ministrului liberal al Educaţiei, Ligia Deca, şi cu susţinerea ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, de asemenea membru al PNL.

„Anul şcolar 2024/2025 debutează sub semnul mai multor măsuri adoptate la propunerea ministrului liberal al educaţiei şi cu susţinerea ministrului liberal al finanţelor. Enumăr succint câteva măsuri aşteptate: a fost suplimentat numărul de posturi din educaţie cu 7.800. La Sibiu vom avea 340 de noi posturi didactice, auxiliare şi administrative. Justificarea majorării numărului de posturi didactice şi auxiliare are la bază necesitatea creşterii calităţii actului de învăţământ şi acoperirea cu personal a investiţiilor noi date în folosinţă sau care urmează să fie date în folosinţă”, a subliniat ministrul Culturii.

Ea a menţionat că prin aceste noi posturi va creşte numărul de îngrijitoare în creşe, pentru că, prin PNRR, 63 de creşe noi vor fi date în folosinţă în acest an şcolar, precum şi 98 de servicii complementare de educaţie timpurie.

Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: