Ucraina a arestat în Transnistria un agent rus care încerca să recruteze spioni ucraineni

Sursa foto: Freedom House

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat un agent al Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) care acţiona din Transnistria şi încerca să creeze o reţea de spioni ucraineni, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Serviciul ucrainean i-a servit acestuia ca momeală o agentă a sa drept potenţial spion pe care el să o recruteze în sudul Ucrainei. Potrivit scenariului creat de serviciul special ucrainean, agentul rus s-a deplasat la Odesa pentru a recruta respectiva „candidată”, susţine SBU într-un comunicat despre această operaţiune.

Oraşul Tiraspol, capitala republicii separatiste Transnistria din Republica Moldova, se află la numai aproximativ 100 de kilometri de oraşul ucrainean Odesa.

Potrivit SBU, acel agent al Moscovei este un cetăţean ucrainean care s-a stabilit la începutul anilor ’90 în Republica Moldova, unde a participat atunci de partea separatiştilor pro-ruşi la războiul din Transnistria.

El a fost lunetist în trupele separatiştilor şi apoi a devenit comandant al unei unităţi desfăşurate în Transnistria de trupele speciale ale Ministerului de Interne rus cu care a participat la operaţiuni militare în Daghestan şi Cecenia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL