#Ucraina are un plan pentru o nouă contraofensivă, cel din 2023 a fost cunoscut de Rusia în avans (Zelenski)

Sursă foto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă la Kiev, că Rusia a reuşit să pună mâna pe planurile contraofensivei ucrainene din 2023 înainte chiar ca aceasta să înceapă, dar că Ucraina are un ‘plan clar’ pentru o nouă contraofensivă, transmit AFP şi Reuters.

‘Planurile noastre de contraofensivă erau pe masa Kremlinului înainte ca acţiunile contraofensivei să înceapă’, a spus el despre operaţiunea al cărei eşec a dat o lovitură dură Ucrainei.

Preşedintele a adăugat că Ucraina are un ‘plan clar’ pentru o nouă contraofensivă împotriva forţelor ruse, dar că nu poate da detalii despre aceasta.

Potrivit lui Zelenski, schimbările majore de la conducerea armatei, în primul rând înlocuirea şefului de Stat Major, au avut legătură cu noul plan de acţiune pe câmpul de luptă.

‘Acest plan este legat de o schimbare de conducere, există schimbări corespunzătoare. Vor fi pregătite câteva planuri din cauza unei scurgeri de informaţii’, a spus el, fără alte detalii.

Zelenski a mai afirmat că rotaţia trupelor are o importanţă critică pentru efortul de război şi că Ucraina trebuie să îşi pregătească mai bine forţele de rezervă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: