Claudiu Târziu îl execută discret pe Simion după ce a AUR a devenit aspirator de traseiști și personaje penale

George Simion
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, îl execută discret pe Simion după ce a AUR a devenit un aspirator de traseiști și personaje penale sau controversate. Târziu scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, despre “rechini și plevușcă, amestecaț”, care “dau târcoale partidelor bine cotate, că poate-poate prind ceva: funcții publice ca sinecuri, candidaturi care să-i scoată din anonimat sau să-i repună pe scena primcipală, contracte de publicitate ca mită electorală, contracte de consultanță pentru abureli”.

“Ce spectacol oferă apropierea alegerilor!”

“Crește suspiciunea. Prieteniile apun brusc. Camaraderia se dovedește a fi o floare rară. Orgoliile se inflamează. Valorile și principiile sunt uitate. Cuțitele se ascut. Se tulbură apele. Cad măștile. Oamenii devin fiare. Este o încleștare aprigă pentru a obține totul sau nimic acum, de parcă n-ar mai fi viață după alegeri. Este un fel de disperare în această luptă, care ar putea înnobila zbaterea, dacă ea n-ar fi pentru un scop ignobil. O miasmă grea acoperă „frontul”. Stomacul celor mai sensibili au spasme de vomă”, adaugă Târziu.

Este nevoie de întoarcerea la reperele autentice, subliniază el.

“Pentru a ne păstra cumpătul este nevoie de întoarcerea la reperele autentice, la oamenii model, cei care au întruchipat adevărul, binele și frumosul, cei care au avut un crez și au slujit valorile pe care le-au mărturisit, cei ale căror chipuri sunt în cartea de istorie a neamului și/ sau pe frescele bisericilor. Dacă ei au rezistat tentațiilor și mizeriilor acestei lumi, vom rezista și noi. Dacă ei au rămas verticali, vom putea rămâne și noi. Dacă ei s-au înălțat printr-o viață exemplară, vom reuși să o facem și noi. Cu mila Domnului. Doar să vrem”, conchide Târziu.

Simpatizanții legionarilor, strânşi de Simion în AUR

George Simion a decis să adune toți simpatizanții legionarilor în AUR și îl propune pe Mihail Neamțu pentru Parlamentul European. Numeroasele scandaluri în care a fost implicat Mihail Neamțu reprezintă o mare vulnerabilitate pentru AUR. Neamțu încearcă de peste un deceniu să obțină o funcție politică, însă nu a avut niciodată succes la alegeri.

Mihail Neamțu și-a început cariera politică cu alianța Partidul Noua Republică, pe care l-a fondat în 2012. Tot în acel an, a fost implicat într-un scandal grav, promovând scriitori legionari.

În 2012, Mihail Neamțu citea poeziile lui Radu Gyr, un fost nazifascist care promova Mișcarea Legionară și violența împotriva evreilor. Neamțu a fost acuzat de incitare la extremism și „ignorare deliberată a antisemitismului promovat de legionari”.

Tot în acel an, Mihail Neamțu recunoștea că a fost prins de „suflu romantic” al Mișcării Legionare din România.

Mihail Neamțu se va potrivi în AUR, partid care în ultimii 4 a omagiat mai mulți nazifasciști români. Cătălin Georgescu, președinte de onoare în AUR, a declarat că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune”. Sorin Lavric, senator AUR, a adus un omagiu lui Tache Rodaș, legionar și simpatizant al ideilor fasciste.

Noul candidat AUR este pasionat de traiseism, frecventând 4 partide în ultimul deceniu. În 2012, a devenit unul dintre cei care l-au apărat pe Traian Băsescu. Acesta a candidat pe listele Alianța Dreapta Unită (ARD) pentru un mandat de deputat în Arad. Mihail Neamțu s-a clasat pe locul 2, într-o perioadă în care puterea politică a lui Traian Băsescu era la final.

În 2017, Neamțu s-a înscris în PNL, unde nu a avut succes și nu a primit nicio funcție importantă. În PNL a reușit doar să intre în conflict cu alți liberali, promovând ideologiile sale religioase și familia tradițională. Neamțu construia imaginea unui PNL arhaic, religios, tradițional.

În 2019 a părăsit PNL și s-a înscris în PMP. Nici aici nu a avut succes politic, iar în 2020 a pierdut alegerile pentru Primăria Sector 3. În 2024, Mihail Neamțu e recrutat de George Simion.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL