Ucraina spune că a doborât în cursul nopţii nouă drone ruseşti şi trei rachete

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Rusia a lansat 14 drone de atac şi un tir cu rachete asupra Ucrainei în cursul nopţii, iar sistemele de apărare aeriană au distrus nouă drone, precum şi trei rachete ghidate deasupra regiunilor Harkov şi Dnipropetrovsk, au anunţat luni forţele aeriene ucrainene. Pe de altă parte, Moscova afirmă că forţele sale îşi îmbunătăţesc poziţiile în apropiere de Avdiivka şi Doneţk, relatează Reuters.

Rusia a lansat în cursul nopţii de duminică spre luni şi două rachete S-300 luate de la sistemele de rachete antiaeriene şi o rachetă aer-sol Kh-31P, a precizat Ucraina. Kievul nu a spus ce s-a întâmplat cu rachetele şi dronele care nu au fost doborâte, dacă au atins ţinte sau au făcut victime. Duminică, Moscova a anunţat că forţele sale au ocupat poziţii mai avantajoase în apropiere de Avdiivka şi Doneţk, după ce Vladimir Putin a ordonat armatei să avanseze mai mult în Ucraina, după doi ani de război la scară largă.

Ucraina nu a menţionat nimic despre succesele ruseşti din regiunea Doneţk, punctul central al avansului lent al Moscovei în estul Ucrainei. Kievul a menţionat în schimb confruntări în jurul Avdiivka, capturată de forţele ruse săptămâna trecută, şi în alte zone disputate de luni de zile. Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au respins forţele ucrainene în apropiere de Klişciivka, Dîliivka şi Kurdiumivka, sate aflate la sud de Bahmut, oraşul cucerit de trupele ruseşti în mai anul trecut, dar o zonă în care trupele ucrainene rămân active.

Citeste mai mutl AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL