UDMR, despre OUG privind migrația politică: ”o mizerie”

Parlamentarii UDMR nu sunt de acord cu Ordonanța de Urgență privind migrația politică pe care Guvernul se pregătește să o adopte și o consideră ”o mizerie”.

”După părerea mea, acest proiect de ordonanţă este o mare mizerie, care din păcate caracterizează în general politicul românesc. Spun asta cu toată responsabilitatea. Eu, personal, nu am văzut proiectul, am discutat cu ministrul Korodi (ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice – n.r.). Nici membrii noştri din guvern n-au văzut varianta finală a ordonanţei, însă ştim cu toţii care este intenţia: mişcarea primarilor. Acest traseism în ultima vreme şi-a băgat coada şi în judeţul Satu Mare în ce priveşte unii politiceni”, a declarat deputatul UDMR Kereskenyi Gabor, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, deputatul UDMR a mai precizat că în momentul în care au fost votaţi aleşii au beneficiat de încredere din partea electoratului, inclusiv simpatie pentru o ideologie.

”Într-o democraţie normală şi civilizată nu se fac astfel de mişcări multiple de-a lungul unui mandat de patru ani. Într-o democraţie normală, politicienii, începând cu consilieri locali, primari, consilieri judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene sau membri ai forurilor legislative, au primit o încredere din partea electoratului care ar trebui să înglobeze şi simpatia pentru o ideologie. Nu se poate intra şi ieşi ca dintr-un bar. Ieşi dintr-un bar şi intri în cealaltă cârciumă, pentru că nu aceasta este menirea aleşilor. Prin faptul că acest lucru se vrea pune în legalitate, să fie legiferat, este o mare mizerie”, a mai spus Kereskenyi Gabor.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL