UDMR nu va face parte din Guvernul Ciolacu dacă nu primește Ministerul Dezvoltării. Kelemen – Putem fi împinși pe scări

Kelemen Hunor, UDMR
Foto: Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni după-amiază că formațiunea pe care o conduce nu renunță la Ministerul Dezvoltării în viitorul guvern. Totodată, el a exclus o susținere parlamentară a guvernului în cazul în care UDMR nu va mai fi în executiv, potrivit digi24.

„Eu sunt convins că este în interesul țării să continuăm guvernarea împreună, dar nu în orice condiții. (…) În momentul în care va fi desemnat (prim-ministru – n.r.) domnul Ciolacu, va fi responsabilitatea dânsului să formeze un guvern și așteptăm să ne spună ce dorește”, a declarat Kelemen Hunor luni. El a mai spus că UDMR nu dorește să părăsească guvernarea. „Nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem fi împinși pe scări. Dar nu plecăm, că nu de aceea am intrat în 2020 în coaliție, ca să plecăm înaintea terminării mandatului”, a mai afirmat liderul UDMR, precizând că la ora 17.00 va avea loc o întrunire a liderilor coaliției.

El a întărit încă o dată că nu renunță la Ministerul Dezvoltării. „Eu am spus că fără Ministerul Dezvoltării nu putem să continuăm, asta cunoaște și domnul Ciolacu.” Kelemen Hunor a exclus o viitoare susținere parlamentară a guvernului în cazul în care formațiunea sa nu va mai face parte din executiv. „Nu există așa ceva. Coaliția are majoritate și fără noi. În condițiile în care ai majoritate, nu ai nevoie de așa ceva. Ar fi absolut ilogic, din punct de vedere politic inexplicabil, că pleci, că ai fost împuns în afara guvernului și apoi faci un acord parlamentar. Pentru ce? Imediat ajungeți la concluzia că noi suferi de sindromul Stockholm. Nu există asemenea boală la noi.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: