ULTIMA gafă a profesorului Klaus Iohannis

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis a gafat din nou. Și de această dată Iohannis se afla la o discuție, având ca temă principală educația.

Astfel, candidatul ACL la prezidențiale a declarat că așa „cum arată şcoala azi va arăta ţara mâine”, atribuind acest citat unui “mare român, Dimitrie Bolintineanu”. Citatul aparține de fapt marelui om de știință și ministru al Educației Spiru Haret, care a folosit sintagma pentru prima oară în 1885.

Greșeala sa este de neiertat în condițiile în care susține că educația va fi o temă importantă a campaniei sale pentru prezidențiale. Totodată, Iohannis a atenţionat că nu este necesar ca tinerii să absolve neapărat o facultate, să fie „profesori universitari”, ci să fie bine „calificaţi”, pentru că asta caută investitorii.

„Trebuie să devenim mai performanţi, mai buni, mai aplecaţi spre soluţii. Şi atunci o să vină investitorii. Toţi caută oameni calificaţi şi nu trebuie să fie neapărat toţi profesori universitari sau doctori, calificaţi să fie, indiferent dacă lucrează la strung sau în spital, pe tractor sau la universitate”, a afirmat Iohannis.

Potrivit sursei citate, dacă „scoatem de pe băncile şcolilor oameni calificaţi, atunci se vor întâmpla două lucruri, vom câştiga mai bine şi vom trăi mai bine”.

P.S. (news): Oare acesta a fost un test pentru jurnaliști?

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: