Decizie în primă instanță: compania de foraj petrolier Dafora Mediaș intră în faliment

bani-economie
Sursa foto: Pixabay

Compania de foraje pentru industria de extracție de țiței și gaze Dafora Mediaș, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean și aflată de 8 ani în insolvență, a intrat în faliment, ca urmare a deciziei în primă instanță a judecătorului sindic, la solicitarea unui creditor, relevă date analizate de Profit.ro.

Dafora a terminat primele 6 luni ale anului cu capitaluri negative de peste 41 milioane lei, de la circa 34 milioane lei după primul semestru din 2022, în timp ce datoriile au avansat de la 93 la 98 milioane lei. Compania a înregistrat pierderi de 1,62 milioane lei în S1 2023, comparativ cu profitul net de 2,66 milioane lei de la 30.06.2022. În schimb, veniturile din exploatare s-au majorat de peste 4 ori, de la 2,593 la 10,729 milioane lei.

Decizia pe fond privind falimentul a fost luată ca urmare a cererii unei firme de pază din Sibiu, cu o creanță admisă de 22.196,57 lei. Acesta nu este însă singurul creditor care a cerut falimentul Dafora, pe listă mai figurând nume precum ANAF sau Tinmar Energy. Totalul datoriilor recunoscute de Dafora se ridică la peste 307 milioane lei. În cel mai recent raport al administratorului judiciar al companiei, de luna trecută, acesta arăta că, în ultima perioadă, Dafora a contractat noi lucrări și ″există posibilitatea ridicată de adjudecare a mai multor proiecte în viitor″. La acea dată, compania fora două sonde pentru Hunt Oil și Fora Oil &Gas și se pregătea pentru forajul altor două, în beneficiul Romgaz.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL