Ultima zi a armistiţiului Hamas/Israel. Discuţii pentru prelungire

Sursa foto: X

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, care a dus la eliberarea de ostatici, prizonieri şi ajutoare de urgenţă în Fâşia Gaza, intră luni în a patra şi ultima zi, pe fondul discuţiilor pentru prelungirea acestuia, relatează AFP.

În noaptea de duminică spre luni, mişcarea armată islamistă palestiniană a afirmat într-un comunicat de presă că „încearcă să prelungească armistiţiul dincolo de cele patru zile” cu scopul de a „creşte numărul de prizonieri eliberaţi”, aşa cum prevede acordul.

O sursă apropiată de Hamas a declarat pentru AFP că mişcarea palestiniană i-a „informat pe mediatori” că este în favoarea unei prelungiri de „două până la patru zile”.

Acordul, negociat de Qatar cu sprijinul Statelor Unite şi al Egiptului şi care a intrat în vigoare vineri, prevede un armistiţiu de patru zile, trecerea ajutorului umanitar în Gaza şi eliberarea a 50 de ostatici din cei peste 200 care au fost duşi în Gaza şi a 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi în Israel.

Începând de vineri, 39 de ostatici au fost eliberaţi în cadrul acordului – plus 24 de ostatici în afara acordului, majoritatea thailandezi care lucrează în Israel – precum şi 117 prizonieri palestinieni, la un raport de un ostatic la trei prizonieri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL