Un angajat de la stat a câştigat 75.000 de euro pe oră, înainte de ordonanța austerității

adrian caciu
Sursa foto: captură video

După ce Guvernul a anunţat că interzice cheltuielile bugetare pentru consultanţă, multe instituţii s-au înghesuit să facă achiziţii pe ultima sută de metri.

Cele mai multe contracte le-a câştigat chiar un consilier superior din minister, arată o investigaţie Europa Liberă. Bogdan Marinescu, funcționar la Fonduri Europene şi, în acelaşi timp, patron al unei firme care oferă consultanţă, a reuşi să încheie, într-o singură săptămână, contracte de peste 700 de mii de euro.

„Într-o singură zi, de la ora nouă la 16, consilierul a semnat cu șapte primării, încasarea a 500 de mii de euro. Practic, o medie de 75 de mii de euro …pe oră. La fel de interesant este că aproape toate ofertele lui au fost aprobate în mai puțin de 5-7 minute de la publicarea cererilor în SEAP”, a dezvăluit Sonia Simionov, reporter Observator.

Înființată în 2019, fără niciun angajat raportat anul trecut, firma consilierului a reușit să adune contracte din bani publici de peste 1 milion de euro. Bogdan Marinescu nu vede nicio incompatibilitate între funcția la stat și activitatea din privat, însă la presiunea şefului său, ministrul Adrian Câciu, şi-a dat demisia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: