Un atac cibernetic a perturbat o reţea de spitale din SUA

hackeri
Sursă foto: Facebook

Un atac informatic asupra unei reţele de spitale americane a dus la închiderea unora dintre serviciile acestora, inclusiv a celor de urgenţă, din cel puţin patru state, relatează AFP.

Grupul Prospect Medical Holdings, care gestionează 16 spitale în California, Connecticut, Pennsylvania şi Rhode Island, a fost victima unui „incident de securitate a datelor”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

„Când am aflat, ne-am deconectat sistemele pentru a le proteja şi am deschis o anchetă cu ajutorul extern al specialiştilor în securitate cibernetică”, a adăugat ea.

Spitalul Waterbury din Connecticut a declarat că foloseşte hârtie şi creion până se va remedia situaţia. Un departament de urgenţă al grupului din acest stat a fost, de asemenea, închis, operaţiunile programate fiind anulate.

Purtătoarea de cuvânt a unui spital din Pennsylvania a declarat pentru ziarul Philadelphia Inquirer că a fost un atac ransomware, un tip de program care criptează datele şi le face accesibile în schimbul unei răscumpărări.

Atacurile informatice împotriva spitalelor au devenit frecvente, notează AFP.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: