Un britanic a dat lovitura, după ce a cumpărat un tanc sovietic de pe internet. Ce a găsit în rezervorul mașinăriei

Sursă foto: Captură video

Surpriză de proporții pentru un britanic. Bărbatul a cumpărat un tanc blindat cu aur.

 

Omul a găsit în vehicul lingouri în valoare de 2 milioane de lire sterline. Dar, contrar așteptărilor, nu s-a îmbogățit peste noapte.

A sunat la poliție și a anunțat descoperirea. Iar recompensa se lasă așteptată.

Tancul „comoară” este un model sovietic, fabricat în China și folosit cu precădere în Orientul Mijlociu. Un britanic l-a găsit la vânzare pe internet și, pentru că e pasionat de vehicule militare, l-a achiziționat. Știa că blindatul are o istorie tumultuoasă.

Ali Gibson, jurnalist: „În 1990, acest tanc a fost folosit de armata irakiană și se presupune că a fost utilizat pentru a invada Kuweitul, pe vremea lui Saddam Hussein. La acea vreme, forțele irakiene, pe lângă faptul că invadau țara, se uitau și după obiecte scumpe”.

Britanicul plănuia să-l restaureze și a început să-l demonteze, împreună cu mecanicul său. În rezervorul de combustibil, cei doi au dat peste o surpriză de proporții.

Todd Hamilton, mecanic: „Am reușit să îl ridic suficient de mult încât să văd că avea o gaură, iar asta mi-a ridicat semne de întrebare. Am presupus că tancul ar putea avea arme ascunse pe undeva în interior, pe care le-ar fi putut fura de pe câmpul de luptă, așa că am atins cu grijă ce era în interior și am simțit ceva fin și mi-am zis că nu are cum să fie o armă. (britanicul colectionar) E ceea ce cred eu?”.

Mai exact, cinci lingouri din aur, care cântăreau între 5 și 8 kilograme, fiecare.

Todd Hamilton, mecanic: „Cel mai șocant aspect al acestei descoperiri a fost faptul că te aștepți ca majoritatea acestor tancuri, dacă aveau ceva prețios în interior, să fi fost găsit de foștii proprietari, cu ani în urmă”.

După ce a cântărit și a filmat aurul, englezul a sunat la poliție. Oamenii legii au luat lingourile pentru investigații, iar bărbatului i-au dat o chitanță, care e păstrată acum într-un seif din Londra.

Nick Mead, colecționar de vehicule militare: „Am primit multe telefoane ciudate din toată lumea. Oamenii mă întrebau dacă sunt în toate mințile. Nu sunt nebun. Oamenii își dădeau mesaje în care spuneau: «Nick a găsit aur!». Vestea circula peste tot. La un moment dat, chiar m-am gândit că dacă știam numai eu, lucrurile ar fi stat cu totul altfel”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL