Un gigant german cu active de peste 15 miliarde de euro vine în România. A început deja angajările

Sursa foto: Pexels

Grupul german GARBE, care gestionează active imobiliare de peste 15 miliarde de euro în 11 țări din Europa, își face intrarea și în România, unde a început deja să facă angajări.

Grupul antreprenorial GARBE, unul dintre cei mai mari investitori în spații logistice și industriale din Germania și Europa, își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească, pe care face deja recrutări, anunță Profit. GARBE gestionează active imobiliare în valoare de peste 15 miliarde de euro în 11 țări.

Analizăm în prezent întreaga regiune și România este o piață atractivă pe care o luăm în considerare datorită potențialului său. Dacă strategia GARBE se va cristaliza, cu siguranță vor exista noi comunicări către piață“, a declarat Martin Polak, Managing Director Central & Eastern Europe, GARBE Industrial Real Estate Slovakia, pentru sursa citată.

Grupul german deține doar pe segmentul logistic active cu o valoare de 10,6 miliarde de euro și o suprafață de 6,4 milioane de metri pătrați. Spre comparație, dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de spații industrial-logistice din România, are active de 13,6 miliarde de euro, cu o suprafață închiriabilă de 11,8 milioane de metri pătrați în 10 țări.

Cu o istorie de peste 55 de ani și circa 600 de angajați, GARBE are 18 birouri în Europa, inclusiv în Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Polonia și Slovacia.

Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare comerciale (birouri, spații comerciale, depozite și hoteluri) în valoare totală de 419 milioane de euro în România și cel mai probabil va depăși pragul de 1 miliard de euro până la sfârșitul anului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: