Un hotel de lux din Franţa îşi concediază bucătarul, chef cu o stea Michelin, în urma unui ritual de iniţiere

Hotel Biarritz
Sursa foto: Pixabay

Un bucătar cu o stea Michelin a renunţat la slujba sa de la un hotel de lux din Biarritz după ce un ajutor de bucătar ar fi fost legat de un scaun dezbrăcat şi ţinut aşa timp de ore întregi în timpul unui ritual de iniţiere. Chef Aurélien Largeau a condus restaurantul de cinci stele de la Hôtel du Palais din sud-vestul Franţei până pe 21 decembrie, a declarat conducerea hotelului, relatează BBC.

Potrivit cotidianului Sud Ouest, un ajutor de bucătar ar fi fost supus unor „acte umilitoare”. Procurorul general din Bayonne, Jérôme Bourrier, a declarat pentru AFP că, în acest moment, nu a fost depusă nicio plângere la procuratură, dar Parchetul s-a autosesizat şi a deschis o anchetă preliminară pentru acuzaţii de agresiune sexuală şi violenţă în legătură cu evenimentele care ar fi avut loc la Hôtel du Palais, un hotel de lux din Biarritz.

Acest „incident îngrijorător” a dus, de asemenea, la plecarea bucătarului-şef al hotelului de lux, Aurélien Largeau, distins cu o stea Michelin, a aflat joi AFP de la grupul Hyatt, care administrează hotelul.

Potrivit Sud Ouest, incidentul a avut loc în bucătărie în data de 2 decembrie. Timp de mai multe ore, un tânăr ajutor de bucătar a fost legat gol de un scaun, cu un măr în gură şi un morcov în fund, în faţa membrilor echipei şi în prezenţa bucătarului Aurélien Largeau. Imaginile au fost înregistrate şi împărtăşite pe reţelele sociale, deşi între timp au fost retrase.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: